فضایل سنگها
مقدمه :
جذابیت خارق العاده سنگهای قیمتی ، لطافت رنگ و رقص نور درونی ، آنها را نزد همگان عزیز کرده است . همچنین زیبایی و آراستگی از نظر پیشوایان دین جایگاه والا داشته و مستحب است زینت کردن مسلمان برای برادر مسلمان و دوستان و اهل خانه اش، و مستحب است که انسان در بهترین زیّ قومش باشد و مابین مردم اظهار دارائی نماید، اگرچه در باطن دارا نباشد، مگر اینکه اظهار دارائی موجب متهم بودن او گردد که او را از مرتبه خود پائین آورد.
و به تحقیق امام حسن و ائمه علیهم السلام که بعد از آن بزرگوار آمده اند رختهای فاخر قیمتی می پوشیدند، پس به ایشان عرضه شد که : حضرت امیر مؤمنان علیه السلام اینگونه رختها نمیپوشیدند، پس جواب دادند به اینکه : خداوند جلیل چیزی را که حلال کرده، حرام نیست و خداوند میفرماید : « قُل مَن حَرَّمَ زِینَهَ اللهِ الَّتی أَخرَجَ لِعَبادِهِ وَ الطَّیِّباتِ مِنَ الرِّزق » یعنی ، پیغمبر اکرم صلی الله علیه وآله کی حرام کرده زینت را که خداوند بجهت بندگان خود خلق کرده و پاکها از رزق را.
نتیجه اینکه استفاده از زیورالات قیمتی معروف است و چه بهتر که از سنگهای قیمتی دارای فضیلت که در روایات آمده است استفاده نماییم، لذا برخی از سنگهای دارای فضیلت را معرفی میکنم و آنچه در خصوص فضیلت استفاده از سنگهای قیمت از پیشوایان دین به ما رسیده را بیان می نمایم .
در مبحث آراستگی و زینت مؤمن بیان شده :
مستحب است بجهت مردان و زنان پوشیدن انگشتر در دست راست تنها، یا در آن و در چپ ولی در راست افضل است ، چه آنکه آن از علامتهای مؤمن است و از خواص اهل بیت طهارت علیهم السلام و مقربین از ملائکه است . و مستحب است نقش کردن سنگ نگین به اسم های مبارک و آیات شریف قرآن.
و جبریل علیه السلام به حضرت ختمی مرتبت صل الله علیه وآله عرض نموده که : هرکس در دست راست خود انگشتر کند بجهت متابعت سنت تو و او را روز قیامت متحیّر یابم دست او را گرفته و به تو و به امیرالمؤمنین علیه السلام میرسانم.
و مکروه است در دست چپ به تنهایی ، انگشتر پوشیدن ، بلکه ظاهر بعض اخبار کراهت پوشیدن انگشتر است در دست چپ مطلقاً.